Agenda 2020

Woensdag 11 maart

Eettafel in de Burcht van Haeften

Elke tweede woensdag van de maand organiseren enthousisate vrijwilligers een open eettafel “In de boomgaard”. Vanaf 17.00 uur is de zaal open. U wordt ontvangen met een drankje en daarna wordt het voor gerecht, hoofdgerecht en toetje geserveerd. We eindigen de avond met een kopje koffie. U bent van harte welkom!  Kom ook gezellig mee eten!

Graag vooraf opgeven bij:
Coby van Oosterum 0418-591937
Roelie de Jong 0418-591315

Vrijdag 20 maart

Oranje Vereniging Haaften

Organiseert een lampionnen optocht voor alle kinderen uit Haaften en omgeving. Ze starten om 19.00 uur  vanuit de Burcht van Haeften. Neem je eigen mooie lampion mee en duim dat het droog is! In het Atrium kun je terecht voor  lekkere warme chocolademelk, een kopje koffie of thee, en een glaasje limonade.

Woensdag 25 maart

Studiekring Haaften

Deze avond wordt prof. dr. Rob de Wijk verwelkomd als gastspreker. Geschiedkundige en deskundige op het gebied van internationale betrekkingen en veiligheidszaken, bekend van zijn optredens op radio en tv en als columnist van dagblad Trouw.
Hij presenteert in de Burcht zijn meest recente boek ‘De nieuwe wereldorde, Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt’.

Aanvang:20.00 uur
Gasten zijn altijd welkom. Zij betalen €5 p.p. voor het bijwonen van een presentatie.

Dinsdag 31 maart

Gespreksgroep rouw, voor mensen die een partner hebben verloren

Het verlies van een partner brengt grote veranderingen met zich mee. Een toekomst waarin je samen op kon trekken, is ineens verdwenen.
Heb je behoefte over het verlies te praten en zo weer greep te krijgen op je leven? Dan ben je van harte welkom bij de gespreksgroep Rouw van Welzijn West Betuwe.

Je kunt meedoen als het tenminste zes maanden geleden is dat je partner is overleden. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen, de groep start bij minimaal 6 deelnemers. Twee ervaren gespreksleiders begeleiden de groep.

Er zijn 9 bijeenkomsten waarbij de laatste avond een terugblik – en kijk vooruit avond zal zijn. Met elkaar kijken we dan terug op de voorgaande bijeenkomsten en blikken vooruit op de toekomst.

Heb je interesse dan kun je aanmelden via info@welzijnwestbetuwe.nl
Bellen voor aanmelden of meer informatie kan met Pieter van der Keur
06-42223274 of met Els Verweij de Geus 0345-573688.

 

Dinsdag 14 april

Medialab on Tour

In de Bibliotheek Tiel en de Bibliotheek Geldermalsen is een Medialab. Je kunt er kennismaken met technologie en nieuwe media en vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn in een digitale wereld. Leer spelenderwijs programmeren, ontwerp je eigen verhaal in een sprekend fotoalbum of bouw je eigen robot! 

In het reizende MediaLab van de Bibliotheek Rivierenland kun je naar hartenlust experimenteren met nieuwe technologie. Leer programmeren met Bee-Bot of met robot Dash. Zie hoe een 3D-printer werkt, of maak een eigen kunstwerk met een 3D-pen. Wel eens op een bananenpiano gespeeld? In het MediaLab kunnen we er samen eentje maken. Heb je ten slotte nou echt helemaal genoeg van ons saaie universum? Stap dan in een andere wereld met een Virtual Reality bril!
Of je nou al een echte techneut bent, of nog nooit een scherm hebt gezien: in het MediaLab is echt iedereen welkom om alles uit te proberen. Wij helpen je op weg!
Gebruikmaken van de aanwezige spellen en materialen is gratis, voor leden en niet-leden, en aanmelden is niet nodig.

MediaLab on Tour komt naar Haaften, dus kom op 14 april naar De Burcht, vanaf 15.30 uur kun je aan de slag. Meer weten?
Kijk voor meer informatie:   Bibliotheek Rivierenland Medialab

Zaterdag 20 juni

Zomerfeest Oranje vereniging Haaften

Het 3e weekend van juni is het tijd voor Zomerfeest Haaften! 

Zaterdag 20 juni: Jaarmarkt Haaften 10.00 -16.00 uur (Gratis)
Diverse standhouders, optredens, demonstraties, attracties etc.
Horecaplein Haaften: 13:00 tot 18:30 uur
Groot Scherm voor LIVE Voetbal EK en van 15.00 tot 18.30 uur The Night Train met DJ Berry & Wilco
Afsluiting om 21.00 uur met Feest Coverband De Heeren van Aemstel Band & DJ Patrick van Mourik
Voor meer info –> www.oranjevereniginghaaften.nl

Zaterdag 12 december

Oranje Vereniging Haaften

Alvast voor in de agenda!!!
Op zaterdag 12 december zal de 5e editie plaats vinden van de Haaftense Kerstfair in de Burcht van Haeften
Dit betreft een jubileum editie! In de middag live muziek, kramen & hapjes/drankjes en in de avond zijn er ook muzikale optredens.
De sporthal wordt omgetoverd tot Winter Wonderland waarbij de kramen ook ruim opgezet gaan worden, daarnaast sfeervolle kramen in het atrium! In de foyer & bargedeelte alle ruimte voor een hapje/drankje, zitje en dansje!
Een kraam huren? Vul dan het inschrijfformulier in via deze link:
Inschrijving Kerstfair 2020
Daarnaast zijn wij nog dringend op zoek naar wat creatieve & organisatorische talenten! Graag een e-mail naar: info@oranjevereniginghaaften.nl